Embedded Wisents: Kablosuz Duyarga Ağ Temelli Gözlem ve Kontrol Amaçlı İşbirlikçi Gömülü Sistemler

Destekli Araştırma Projesi (Avrupa Birliği - FP6)
Yıl: 2004-2007 Proje Ekibi: Şebnem Baydere (sbaydere [at] cse.yeditepe.edu.tr), Erdal Çayırcı, İsa Hacıoğlu, M. Onur Ergin.

Embedded Wisents projesi Avrupa’da Kablosuz Duyarga Ağlarında  etkin çalışmalar yürüten 12 Üniversite’den oluşmaktadır. Bunlar: Berlin Teknik Almanya Stuttgart, Almanya, Cambridge İngiltere, Twente Hollanda, ETH Zurich İsviçre, Yeditepe Türkiye, Inria Fransa, SICS İsveç, Kopenhag Danimarka, AICIA İspanya, Padua İtalya ve Roma İtalya Üniversiteleridir. Bu çalışmanın temel amacı duyarga ağları ve işbirlikçi nesnelerle ilgili Avrupa’da yürütülen tüm bilimsel çalışmalara yön verecek bir yol haritası oluşturmak ve Avrupa’nın bu alanda standartların oluşumuna etkisini artırmaktır. Bu amaçla oluşturulan çalışma grupları mevcut durumu inceleyerek gelecek bilimsel çalışmaları yönlendirecek bir yol haritası oluşturmuştur.