Yeditepe-SAP Code Contest 2015 Finali Gerçekleştirildi

Türkiye genelinde düzenlenen Yeditepe-SAP Code Contest 2015'in finali, 31 Ocak 2015 Cumartesi günü düzenlendi.

Bu yıl çok hızlı ve kısıtlı duyurulmasına karşın; yarışmanın Internet üzerinden yapılan ilk turunda 168 katılımcı yarıştı. 12'si liselerden olmak üzere, 37 yarışmacı Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi'nde düzenlenen final turuna katılmaya hak kazandı.

Katılımcıların hem soruları cevaplama sürelerine, hem de verdikleri cevapların doğruluğuna göre derecelendirildiği yarışmanın final tablosu şu şekilde oluştu:

Lise Kategorisi

1. Muhammed Emin Ayar (Özel Samanyolu Fen Lisesi)

2. Muhammed İkbal Kazar (Özel Samanyolu Fen Lisesi)

3. Abdullah Enes Öncü (İstanbul Özel Fatih Fen Lisesi)

Üniversite Kategorisi

1. Yusuf Hakan Kalaycı (Boğaziçi Üniversitesi)

2. Semih Basrık (Boğaziçi Üniversitesi)

3. Alperen Yakut (Boğaziçi Üniversitesi)

Ödül töreninde SAP SE Germany'den Joerg Schad, "Code Contest versus Real Life" başlıklı sunumuyla katılan öğrencilere yarışma ortamı ile iş hayatının ortak noktaları ve farklılıkları hakkında bilgiler verdi.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Semih Bilgen, Ticari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Ömer Gökay, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, SAP SE Germany'den Nurten Çelik, Frank Kohler, ve Franz Faerber'in elinden aldılar.

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://cse.yeditepe.edu.tr/duyurular-ve-haberler/2015/yeditepe-sap-code-contest-2015-finali-gerceklestirildi/