Neden Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü?

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1996 yılında kurulmuş, ülkemizin köklü bilgisayar mühendisliği bölümlerinden biridir.

Uluslararası Düzeyde Eğitim

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği programı, Bilgisayar Bilimleri Teorisi ile harmanlanmış, güçlü bir mühendislik programıdır. Bilgisayar donanımı temelleri, veri iletişimi ve bilgisayar ağları, sistem ve uygulama yazılımları için gerekli teorik ve algoritmik kuramlar gibi Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimlerinden harmanlanan temel derslerden oluşan, uluslararası standartlara göre hazırlanmış bir ders programına sahiptir.

Öğrencilerin, ilgi alanlarına göre uzmanlaşmak isteyeceği alanı seçmesine olanak sağlayan zengin teknik seçmeli dersler sunar. Veritabanı sistemleri, bilgi sistemleri, duyarga ağlar, yapay zeka, nesne yönelimli tasarım, bilgisayar mimarisi, bilgisayar güvenliği, gömülü sistemler, internet teknolojileri, bilgisayarlı grafik, bilgisayarlı görüntü işleme ve bilgisayarlı görü gibi çok çeşitli alanlarda, geniş laboratuvar imkanlarıyla öğrencilere ilgi duydukları konuda araştırma yapma ve proje geliştirme imkanı sağlar.

Mühendislik Akreditasyonu

Bölümümüz, MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) ve ENAEE (Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı, EUR-ACE Etiketi) tarafından 2014-2019 dönemi için akredite edilmiştir. Akreditasyon periyodik olarak yenilenmektedir.

Yurtdışında Kabul Gören Eğitim Programı

Diplomamız uluslarası alanda geçerlidir. Yüksek öğrenimlerine ve kariyerlerine yurtdışında devam eden çok sayıda mezunumuz mevcuttur.

Yetkin Öğretim Kadrosu

Her biri alanlarında uzman, yurdışı deneyimi olan ve yurtdışındaki seçkin üniversitelerden mezun öğretim üyelerinden oluşan kadrosuyla öğrencilere bilgisayar mühendisliğinin her alanında en kaliteli bilgiyi sunar. Öğretim üyelerimiz, ülke içi ve uluslarası birçok multi-disipliner araştırma programında aktif olarak yer almaktadır.

Alanlarında Özelleşmiş Araştırma Laboratuvarları

Bölüm bünyesinde bulunan genel amaçlı 7 adet laboratuvarın yanı sıra, 9 adet özelleşmiş araştırma laboratuvarı ile bilgisayar bilimlerinin belli başlı alanlarında çalışabilme ve proje geliştirebilme ayrıcalığı sunulmaktadır.

• Mantıksal Devre ve Mikroişlemci Mikrodenetleyici Laboratuvarı
  • Sanal Gerçeklik Laboratuvarı